Yrkeshögskola

 

 

Hvilan Utbildning erbjuder gröna yrkeshögskoleutbildningar i skånska Kabbarp och Stockholm.

Du får en konkurrenskraftig utbildning som gör dig väl förberedd för arbetsmarknaden. Du får handfast praktisk undervisning varvat med gedigen teoretisk utbildning hos en personlig utbildningsanordnare med bra lärare!

Vi lägger också stor vikt vid lärande genom praktik och arbetar nära trädgårdsbranschen. Praktikperioderna tillbringar du på en arbetsplats och tillsammans med en handledare får du använda dig av dina nya kunskaper. När du väljer praktikplats får du använda dig av vårt stora kontaktnät med företag runt om i landet. På praktikplatserna skapar du egna kontakter med yrkeslivet som med stor sannolikhet kommer innebära din väg in på arbetsmarknaden.

 

Våra yrkeshögskoleutbildningar

 

SEN ANSÖKAN

Utbildningarna YH-arborist och YH-praktisk skogs- och naturvårdare är öppna för sen ansökan i mån av plats. Ansökningar behandlas löpande till kursstart 28 augusti. Mer information om ansökningsprocessen hittar du på sidan om respektive utbildning. 

 

Enskilda YH-kurser

  • Tom plats på enskilda YH-kurser
    Kabbarp

 

BEHÖRIGHET

För alla YH-utbildningar krävs gymnasieexamen eller motsvarande som grundläggande behörighet.

För vissa av våra YH-utbildningar krävs det gymnasiekurserna Marken och växternas biologi, Fordon och redskap samt Växtkunskap 1 som en del i den särskilda behörigheten. I de fall du ej uppfyller denna särskilda behörighet kan du läsa in denna på distans via oss och med godkänt resultat bedömas ha motsvarande kunskaper.

För vissa YH-utbildningar krävs det också yrkeserfarenhet inom den gröna branschen som en del av den särskilda behörigheten. Läs på respektive YH-utbildning vad som gäller kring behörighet.


PREPARANDKURS
För att tillse att det finns möjlighet att söka våra YH-utbildningar även för de som saknar de gymnasiekurser som den särskilda behörigheten kräver, erbjuder vi en behörighetsgivande preparandkurs.

Att tänka på:

  • Preparandkursen garanterar ingen utbildningsplats
  • Det utfärdas inget kursintyg eller diplom för avklarad preparandkurs
  • Avklarad preparandkurs ger endast lokal behörighet för YH-utbildningar som ges av Hvilan Utbildning

Läs mer om kurspaketet och gör din anmälan här >>