Besökare i Kabbarp

På Hvilan Utbildning i Kabbarp finns det mycket att upptäcka. Skolan omges av lummiga trädgårdar, parker, odlingar och växthus med cykelavstånd till Lund, Malmö Lomma och Staffanstorp.

Skolan i Kabbarp har sedan 1868 bedrivit utbildning och ägs av den gröna näringen. Här finns ett utbud med trädgårdsutbildningar, inriktning odling / skötsel / anläggning, på olika nivåer. Vi äger ca 64 ha mark med egen odling av grönsaker och växter – vilka mestadels underhålls och drivs av våra studerande och elever.

Elevbutik

Mycket av det som odlas säljs i vår elevbutik och serveras i den mat som tillagas i restaurangen. För dig som besökare har vi ett brett utbud att erbjuda. Utbudet styrs efter säsong och utbildningarna – det innebär att vi alltid har ett varierat sortiment!

I elevbutiken har floristeleverna i åk 3 ansvar för driften och försäljningen. Eleverna producerar buketter och andra floristarbeten som säljs av eleverna. Eleverna genomför också sina gymnasiearbete som ”butiksansvariga” av elevbutiken.

Elevbutiken har öppet på fredagar mellan kl 10:00-15:00 följande datum;
9 febr Ansvarig elev: Meia
16 febr Ansvarig elev: Meia
1 mars Ansvarig elev: Emy
8 mars Ansvarig elev: Emy
15 mars Ansvarig elev: Mimmi
22 mars Ansvarig elev: Mimmi
5 april Ansvarig elev: Maja
12 april Ansvarig elev: Maja
19 april Ansvarig elev: Emelie
26 april Ansvarig elev: Emelie

Restaurang

För dig som besökare serverar restaurangen mat där vi använder våra egna odlade produkter. Utbudet styrs efter säsong och utbildningarna – det innebär att vi alltid har ett varierat sortiment!

Restaurangen är öppen för allmänheten och serverar alltid två olika rätter med tillhörande salladsbar. Maträtterna och salladsbaren präglas av säsongerna och mycket av det som tillagas kommer från våra egna odlingar. Välj mellan att sitta inne i restaurangen eller i uteserveringen. Vi erbjuder även Take-away!

Boende

En del av våra elever och studerande kommer långväga och bor på vårt internat. Här har du en unik möjlighet att boka rum i korridor, främst under de veckor våra elever och studerande inte befinner sig på skolan, men även utifrån tillgängliga rum.