DesignVäxtkunskap

Designa med sommarblommor

Kabbarp

Kursen ger kunskap och inspiration kring komposition och färglära samt växtplatsens betydelse för olika sommarblomsarter. Du får förståelse för hur man skapar lättskötta planteringar med olika stämningslägen beroende på blomfärg, bladverk och växternas struktur. 

Kursen riktar sig både mot yrkesverksamma inom den gröna sektorn och trädgårdsintresserade privatpersoner. Kursen passar dig som planerar, planterar och sköter sommarblomsplanteringar i urnor och rabatter. Den lämpar sig också för dig som odlar eller säljer annuella växter. Detta är en avancerad kurs så god kännedom om sommarblommor är önskvärd.

KURSINNEHÅLL:

Det här är en kurs om designprinciper och hur man kombinerar olika växter för att uppnå olika effekter. Genom att använda ettåriga sommarblommor och prydnadsgräs kan man förnya sitt tema årligen och profilera sig och sin verksamhet. Du får öva dig i kompositionsteknik och användning av form och färg i dina växtval. Genom att arbeta på platsens villkor får du lättskötta planteringar som håller länge.

  • Hur komponerar du utifrån de vanligaste trädgårdsstilarna?
  • Vilken effekt ger olika färger? 
  • Hur utnyttjar du kontrastverkan?
  • Användning av udda växter för att skapa effekter