För dig som snabbt vill tala, läsa och skriva svenska

Språkintroduktion / Language introduction

Språkintro / Language introduction

For English. Lär dig svenska i en grönskande och inspirerande miljö med många möjligheter att umgås och träna det svenska språket med svenska elever.

Scroll down to download info in Swedish, English, Dari and Arabic

Har du nyligen flyttat till Sverige? Då är du välkommen till utbildningen Språkintroduktion, som ger nyanlända ungdomar mellan 16–19 år goda kunskaper i det svenska språket. Undervisningens innehåll och studietakt utformas utifrån dig och dina nuvarande kunskaper.

Räkna med att du snabbt blir bättre på att förstå, tala, läsa och skriva svenska. Du får dessutom nödvändiga kunskaper om det svenska samhället genom undervisning, studiebesök och aktiviteter. Det handlar om detaljer likaväl som självklarheter som gör att du snabbare hittar fram till dina livsmål.

Utöver lektioner i svenska får du möjlighet att studera upp till tolv grundskoleämnen med målsättningen att bli behörig till de nationella gymnasieprogrammen. Målet är att du ska få betyg och kunskapsnivå som ger dig behörighet och goda förutsättningar att studera vidare på gymnasiet. 

Atmosfären på Hvilan Utbildning är känd för att vara öppen, studieinriktad och välkomnande för alla. Det innebär att utbildningen ger dig många möjligheter att umgås och träna det svenska språket med svenska elever. Efter språkintroduktionen finns det möjlighet att fortsätta gymnasiestudierna på våra studieförberedande eller yrkesförberedande program.


Grön skola nära stan

Hvilan Utbildning anses vara Sveriges främsta gymnasieskola inom trädgård, trädvård och floristik. Här kan du studera på något av våra många gymnasieprogram. Alla utbildningar ger möjlighet att studera vidare på högskola. Eleverna är i regel mellan 16–19 år. Skolan har dessutom ett nära samarbete med universitetet (SLU). Lärarkåren är erfaren och högt utbildad. Skolan ligger i en härlig miljö på landet med egna parkområden. Med buss är du inne i centrala Malmö eller Lund på 15 minuter och på 40 minuter kan du vara i Köpenhamn.


Vänner för livet
”Just nu går jag andra året på gymnasiet och pluggar naturvetenskap. Hvilan gjorde
att jag kom snabbt fram för att nå mitt mål i livet. Trots att jag går på en annan skola nu har jag fortfarande kontakt med lärarna och eleverna. Vi fikar när vi har tid. Det är så speciellt på Hvilan
– man får lärare och vänner för livet!
Jag fick jobb efter ett år och tre månader i Sverige vilket var schysst! För att vara ärlig, språket gjorde det största intrycket och gjorde att jag fick jobbet.”
Omar, F D elev på Hvilan Utbildning

Kurstillfällen

Hör av dig vid intresse för utbildningen!

Liknande utbildningar

Visa fler liknande utbildningar

Read in other languages

Språkintro (pdf)