En grönare framtid i kikaren

Särskild variant

Grön turism

Vill du arbeta med värdskap och utveckling av verksamheten på en pampig slottsträdgård eller en stadspark? Eller drömmer du om att arbeta med besökare på vingårdar eller gårdshotell?

Den särskilda varianten Grön Turism blandar kunskap inom hållbar utveckling, företagande inom den gröna näringen, entreprenörskap och turism. Denna unika utbildning erbjuder en blandning av teori och praktik där du får läsa kurser som marknadsföring, försäljning och grönt företagande, natur och landskapsvård, servicekunskap samt företagsekonomi.

Varianten tar ett helhetsgrepp på företagande inom den gröna näringen och eleverna får kunskaper i att starta upp, driva och utveckla företag inom den gröna näringen med ett helhetsperspektiv kring det ekonomiska-, miljömässiga-, sociala- och etiska ansvarstagandet.

Programfördjupningen är framtagen i samråd med stiftelser, företag och organisationer för att tillfredsställa ett behov av förstärkning inom nyckelområden för bland annat gårdsbutiker- och hotell, turistmål, friluftsanläggningar, slottsträdgårdar, parker och naturområden.

Under gymnasietiden får du, i samarbete med Ung Företagsamhet, starta och driva ett eget före­tag – en erfarenhet som du kommer att ha stor nytta av i ditt framtida yrkesliv.


Grön skola nära stan

Hvilan Utbildning i Åkarp ligger i en härlig miljö med egna parkområden, grönsaksfält, markbyggnads- och maskinhallar och 600 kvm växthus. Skolan ligger naturskönt, men samtidigt nära både Malmö och Lund och många av eleverna bor på vårt internat. Med buss är du inne i centrala Malmö eller Lund på 15 minuter och på 40 minuter kan du vara i Köpenhamn.

Bo på vårt populära internat

Skolan erbjuder en välkomnande stämning på det hemtrevliga internatet med plats för ca 75 studerande. När du bor på internatet ingår frukostbuffé, hemlagad lunch och kvällsmat samt kvällsfika. Varje dag ordnar skolans personal någon fritidsaktivitet, t.ex. yoga, thaiboxning, utflykter eller innebandy. Aktiviteterna varierar efter årstid och de boendes intressen. Några av de äldre eleverna som är med i Hvilans skolidrottsförening arrangerar också olika aktiviteter. I anslutning till boendet finns tillgång till gym, idrottssal, utomhusarena, kök och TV-rum.


Kursplan

Poäng
Gymnasiegemensamma ämnen
Engelska 5 100
Matematik 1a 100
Svenska 1 100
Idrott och hälsa 1 100
Historia 1a1 50
Naturkunskap 1a1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Programgemensamma ämnen
Biologi 1 100
Entreprenörskap 100
Naturbruk 200
Inriktningsämnen
Marken och växternas biologi 100
Fordon och redskap 100
Växtkunskap 1 100
Programfördjupning
Natur och landskapsvård 100
Marknadsföring och grönt företagande 100
Besöksnäringen 100
Grön turism, event och butik 200
Entreprenörskap och företagande 100
Engelska 6 100
Servicekunskap 100
Företagsekonomi 1 100
Individuellt val
Individuellt val 200
Gymnasiearbete
Gymnasiearbete 100

Kurstillfällen

Hör av dig vid intresse för utbildningen!

Liknande utbildningar

Visa fler liknande utbildningar