Arbeta med våra fyrbenta vänner!

Naturbruksprogrammet – Djur

Djur

Vill du arbeta med sällskapsdjur? På naturbruksprogrammet inriktning djur lär du dig hantera och vårda våra fyrbenta vänner.

Programmet förbereder dig för ett arbete med våra sällskapsdjur såsom hundar, katter och andra smådjur inom skötsel, hantering och djurvård. Entreprenörskap är en viktig del inom programmet och perfekt för dig som vill starta eget företag efter studenten. Programmet ger dig även en bra grund för vidare studier till bland annat djurskötare, veterinär och djurskyddsinspektör.
 

Exempel på yrkesutgångar:

Veterinärassistent, hunddagisföreståndare, egen företagare och djurvårdare.
 

Under gymnasietiden får du, i samarbete med Ung Företagsamhet, starta och driva ett eget företag – en erfarenhet som du kommer att ha stor nytta av i ditt framtida yrkesliv.


Grön skola nära stan

Hvilan Utbildning i Åkarp ligger i en härlig miljö med egna parkområden, grönsaksfält, markbyggnads- och maskinhallar och 600 kvm växthus. Skolan ligger naturskönt, men samtidigt nära både Malmö och Lund och många av eleverna bor på vårt internat. Med buss är du inne i centrala Malmö eller Lund på 15 minuter och på 40 minuter kan du vara i Köpenhamn.

Bo på vårt populära internat

Skolan erbjuder en välkomnande stämning på det hemtrevliga internatet med plats för ca 75 studerande. När du bor på internatet ingår frukostbuffé, hemlagad lunch och kvällsmat samt kvällsfika. Varje dag ordnar skolans personal någon fritidsaktivitet, t.ex. yoga, thaiboxning, utflykter eller innebandy. Aktiviteterna varierar efter årstid och de boendes intressen. Några av de äldre eleverna som är med i Hvilans skolidrottsförening arrangerar också olika aktiviteter. I anslutning till boendet finns tillgång till gym, idrottssal, utomhusarena, kök och TV-rum.


 

Kursplan

Poäng
Gymnasiegemensamma ämnen
Engelska 5 100
Matematik 1a 100
Svenska 1 100
Idrott och hälsa 1 100
Historia 1a1 50
Naturkunskap 1a1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Programgemensamma ämnen
Biologi 1 100
Entreprenörskap 100
Naturbruk 200
Inriktningsämnen
Djuren i naturbruket 100
Sällskapsdjur 1 100
Djurens biologi 100
Djurhållning 100
Djurvård inom djuren hälso- och sjukvård 1 100
Programfördjupning
Sällskapsdjur 2 100
Djur - specialisering 100
Hundkunskap 1 100
Hundkunskap 2 100
Hundkunskap 3 100
Djurvård inom djuren hälso- och sjukvård 2 200
Individuellt val
Individuellt val 200
Gymnasiearbete
Gymnasiearbete 100

Kurstillfällen

Hör av dig vid intresse för utbildningen!

Liknande utbildningar

Visa fler liknande utbildningar