Diplomutbildning för kyrkogårdens personal, delkurs 2

Utbildningen vänder sig särskilt till kyrkogårdsarbetare som har praktisk erfarenhet av arbete på kyrkogård under minst två säsonger, men som saknar formell utbildning. Kursen ger dig en god teoretisk grund och värdefull fortbildning riktad specifikt mot kyrkogårdsområdet. Detta är delkurs 2 av totalt 6. Fem kursdagar plus självstudier åtgår per varje delkurs.

Kursen ges i nära samarbete med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Kursens innehåll:

  • Växtkännedom 1 TCYK (del av yrkesbeviskurs)
  • Växtfysiologi
  • Växtnäring och förökning
  • Begravningsverksamhet

I de teoretiska momenten av växtkännedomen går vi igenom växternas uppbyggnad och utseende vintertid. Praktisk växtkännedom tränar vi på under exkursioner på kyrkogårdar och i parkmiljö. Den grundläggande biologin med fysiologi, anatomi och morfologi ger en förståelse för hur växterna fungerar och tillväxer. Vi går även in i labbet för att titta närmare på växternas uppbyggnad i mikroskop.
Växtnäringsavsnittet inriktar sig speciellt på jordens, näringens och markvätskans samverkan och hur du kan arbeta miljömässigt rätt för att tillföra marken endast den mängd näring den behöver. 
Avsnittet om begravningsverksamhet ger förståelse för praktiska frågor som rör hela begravningsprocessen för olika trosinriktningar och gravskick. Vi diskuterar även olika etiska frågeställningar som rör bemötandet av anhöriga och besökare.

En del teori inläses på egen hand innan kursen.

Diskussioner, grupparbeten, skriftliga uppgifter och prov samt växtprov ligger till grund för bedömningen i kursen. Kursdeltagarna behöver ha god datorvana, tillgång till dator eller läsplatta och kunna tala och förstå muntlig och skriftlig svenska.

Kontaktperson

UppsalaStockholm:

Carina Eriksson Seifert

Ansvarig kurser - Stockholm/Uppsala

Kabbarp:

Carina Frank

Kundansvarig kurser - Skåne

Telefon

040-46 37 42

Utbildningsinformation

Anmälan


Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas till annan person inom förvaltningen. 
Obs! Vid för få anmälda deltagare ställs kursen in.

Kursbevis

Alla deltagare får ett utbildningsbevis per delkurs. Efter godkända sex delkurser samt 3500 timmar praktik inom en kyrkogårdsförvaltning utfärdar Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation ett diplom.

KURSLÄNGD

5 dagar

Pris

9900 kr exkl moms
I kursavgiften ingår litteratur, kursintyg och måltider. Vi serverar frukost innan kursen börjar, fika för- och eftermiddag samt lunch. Allt hemlagat från vår egen restaurang.

Svårighetsgrad

Fortsättning

Kurstillfällen

Ort
Kabbarp
Utbildningstid
2022-03-07 till 2022-03-11
Senaste anmälan
2021-12-08
Senaste bekräftelse
2021-12-15
Status
Aktiv
Kontaktperson

Liknande utbildningar

Visa fler liknande utbildningar

Ladda hem material

Diplomutbildning för kyrkogårdens personal (pdf)

Vill du veta mer?

Skriv in dina uppgifter här så kontaktar vi dig gärna och berättar mer!