Design och grön inredning

Är du kreativ och har ett öga för design? Tycker du dessutom om växter och inredning? Då är detta ett program för dig. Hvilans hantverksprogram med inriktning mot design och grön inredning kombinerar teoretisk kunskap med praktiska lektioner i formgivning, grön interiör och växtkunskap. 

I skolans egen gårdsbutik får du möjlighet att praktiskt tillämpa dina kunskaper inom design, grön inredning och växtutställning. Under gymnasietiden får du, i samarbete med Ung Företagsamhet, starta och driva ett eget före­tag – en erfarenhet som du kommer att ha stor nytta av i ditt framtida yrkesliv. 

När du tar studenten från Hvilan är du förberedd för arbete som växtinredare, inredningsstylist eller dekoratör. Välkommen till tre spännande och kreativa år på Hvilan Utbildning!

Under gymnasietiden får du, i samarbete med Ung Företagsamhet, starta och driva ett eget företag – en erfarenhet som du kommer att ha stor nytta av i ditt framtida yrkesliv.

ANSÖKAN: Du söker denna utbildning med ansökningskoden HVFLO-HVI-F


Grön skola nära stan

Hvilan Utbildning i Åkarp ligger i en härlig miljö med egna parkområden, grönsaksfält, markbyggnads- och maskinhallar och 600 kvm växthus. Skolan ligger naturskönt, men samtidigt nära både Malmö och Lund och många av eleverna bor på vårt internat. Med buss är du inne i centrala Malmö eller Lund på 15 minuter och på 40 minuter kan du vara i Köpenhamn.

Bo på vårt populära internat

Skolan erbjuder en välkomnande stämning på det hemtrevliga internatet med plats för ca 75 studerande. När du bor på internatet ingår frukostbuffé, hemlagad lunch och kvällsmat samt kvällsfika. Varje dag ordnar skolans personal någon fritidsaktivitet, t.ex. yoga, thaiboxning, utflykter eller innebandy. Aktiviteterna varierar efter årstid och de boendes intressen. Några av de äldre eleverna som är med i Hvilans skolidrottsförening arrangerar också olika aktiviteter. I anslutning till boendet finns tillgång till gym, idrottssal, utomhusarena, kök, TV-rum och bastu.

Gratis körkort – en stor förmån

Det är med stor glädje vi kan meddela att skolan erbjuder dig som väljer att studera på något av våra yrkesprogram (NB/HV/BA/RL-programmen) ett stipendium för körkortsutbildning som är värt 9 300 kr. För att erhålla stipendiet ska man nått kraven för yrkesexamen.

 

Kontaktperson

Kabbarp:

Hans Strömberg

Biträdande rektor- Kabbarp

Telefon

040-46 37 04

Kursplan

Poäng
Gymnasiegemensamma ämnen
Engelska 5 100
Matematik 1a 100
Svenska 1 100
Idrott och hälsa 1 100
Historia 1a1 50
Naturkunskap 1a1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Programgemensamma ämnen
Hantverk – introduktion 200
Tradition och utveckling 100
Entreprenörskap 100
Inriktningsämnen
Florist 1 200
Florist 2 200
Material och miljö 100
Programfördjupning
Arkitektur - rum 100
Utställningsdesign 1 100
Design 1 100
Formgivning 1 alt. Svenska 2 100
Växtkunskap 1 100
Entreprenörskap och företagande 100
Personlig försäljning 1 100
Individuellt val
Alt 1: Utställninsdesign 2 och Svenska 2 200
Alt 2: Engelska 6 och Svenska 3 200
Gymnasiearbete
Gymnasiearbete 100

Kurstillfällen

Hör av dig vid intresse för utbildningen!

Liknande utbildningar

Visa fler liknande utbildningar

Ladda hem material

Gymnasiebroschyr 2019 (pdf)