Beskärning och trädvård TCYK

Kursen vänder sig till dig som är park- och utemiljöarbetare/trädgårdsanläggare och behöver en heltäckande kurs kring beskärning och trädvårdsfrågor för parker och offentliga gröna miljöer.

Kursens innehåll:

Kursen håller avancerad nivå och består till viss del av praktiska övningar där vi beskär träd och buskar under handledning. Under momenten pågår fortlöpande en utvärdering, där handledaren går från grupp till grupp och diskuterar de problem deltagarna ställs inför och vilka lösningar man kan välja.

I de teoretiska momenten går vi igenom grundläggande biologi såsom fysiologi, anatomi och morfologi. Beskärning av barrväxter och rosor ingår, likaså en genomgång av de modernaste planterings- och markberedningsrönen. En viss del teori inläses på egen hand.

Kursen avslutas med ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Vi förutsätter att deltagarna har praktisk vana från beskärningsarbeten. Godkänd kurs skrivs in i TCYK:s Yrkesbevisbok.

En del självstudier ingår.

Läs mer om TCYK:s krav på kursen.

Frågor?

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta Hvilan Utbildning på tel.nr. 040-46 37 00 eller  kurs@hvilanutbildning.se

Välkommen med din anmälan!

Utbildningsinformation

Anmälan

Tre veckor innan kursstart.
Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas till annan person inom företaget. 
Obs! Vid för få anmälda deltagare ställs kursen in.

Kursbevis

Yrkesbevis 9.
Godkänd kurs ger en anteckning i TCYK:s gröna bok. I annat fall utlämnas enbart kursintyg.

KursLÄNGD

5 dagar (fördelade under två årstider). Tre dagar under vinterperioden + 2 dagar tidig höst.

FÖRKUNSKAPeR

Vi rekommenderar några års yrkeserfarenhet och/eller vår Beskärning och Växtkunskap grundkurs eller motsvarande före deltagande.

Pris

I kursavgiften ingår litteratur, kursintyg och måltider. Vi serverar frukost innan kursen börjar, fika för- och eftermiddag samt lunch. Allt hemlagat från vår egen restaurang.

Svårighetsgrad

Avancerad

Kurstillfällen

Hör av dig vid intresse för utbildningen!

Liknande utbildningar

Visa fler liknande utbildningar

Vill du veta mer?

Skriv in dina uppgifter här så kontaktar vi dig gärna och berättar mer!