Stockholm - Stora Essingen

Miljöcertifierad fastighet i naturskön miljö endast två minuters gångavstånd till tvärbanan. OBS: bilden föreställer fastigheten efter färdigställande.

Stockholm

Till dig som ska åka skolbuss

Bussföretaget som kommer att köra dig heter Ellénius Buss. Det står "Ellenius buss" på sidan av bussen och "Hvilan" på skylten fram på bussen.

Skolbussen avgår med två bussar enligt nedan:
Dessa tider gäller från och med måndag vecka 39.

Morgontur

 • Buss 1
  Avgång Täby C: kl. 7.45
  Via Mörby C: kl. 07.55
  Via Danderyds sjukhus: ca kl. 08.00
  Ankomst Stora Essingen: ca kl. 08.15
 • Buss 2
  Avgång Täby C: kl. 8.40
  Via Mörby C: kl. 8.50
  Via Danderyds sjukhus: ca kl. 08.55
  Ankomst Stora Essingen: kl. 09.10

Eftermiddagstur

 • Buss 1
  Avgång St Essingen: kl. 15.45
  Stopp på samtliga hållplatser
 • Buss 2
  Avgång St Essingen: kl. 16.45
  Stopp på samtliga hållplatser

Skolbussen är kostnadsfri och SL-kort kommer att utfärdas till samtliga elever som enligt Stockholm stad är berättigad till SL-kort. Stockholm stad avgör detta. 

För hållplatsernas placering, se nedan:

Täby C

Mörby C
Gul pil gäller från 23-27 augusti
Grön pil gäller från 30 augusti

Danderyds sjukhus 
Hållplats G

 

Ladda ned informationsfolder här!

   

  Till dig som sökt till Hvilan!

  Efter tre år på Frescati Hage är det dags för oss att flytta till större lokaler som möter alla skolan behov avseende yta, faciliteter och utveckling. Fastigheten på Junohällsvägen 3 i området Stora Essingen har, likt Frescati Hage, närhet till såväl vatten som promenadstråk och grönytor. En miljö som stimulerar såväl sinne som inbjuder till utomhusaktiviteter. 

  Våra lokaler inhyser såväl föreläsningssalar som studierum, bibliotek, elevcafé och egna fullutrustade laborationssalar – allt för att du ska få en så härlig och givande gymnasietid som möjligt. 

  Fastigheten är citynära med endast 10 minuter till centrum och med ca 2 minuters gångavstånd från tvärbanan. Placeringen gör det enkelt för elever som personal att pendla till skolan, samtidigt som området inger ett lugn trots närvarande citypuls.

  I fastigheten finns det plats för oss att växa. Lokalerna genomgår just nu omfattande renovering inför skolstarten som kommer att utgöras av toppmoderna undervisningssalar, fördelade på flera plan – med programspecifika våningar, umgängesytor, bibliotek, elevcafé och personalutrymmen. Och för de elever som är intresserade av det naturvetenskapliga programmet kommer det även finnas laborationssal och prepprum.

  Fastighetsägaren Areim har ett tydligt hållbarhetsarbete och med mål att samtliga fastigheter i deras ägo ska vara klimatneutrala innan år 2030. Fastigheten är miljöcertifierad och vi har getts utrymme att ta ytor samt exteriöra miljöer i anspråk som om de vore våra egna.

  Nyheter för hösten 2021

  Inför skolstarten har vi gjort en tillägg i tjänsterna vilka elever och personal kommer ha stor nytta utav. Bland annat har vi utökat med ytterligare en (1) biträdande rektor på skolan. De biträdande rektorerna, Maria Eriksson och Marcus Yttergren, kommer tillsammans med rektor Natasja Klingemark Kanth hälsa alla elever välkomna vid skolstarten i augusti.

  Vidare kommer vi även introducera lärararbetslag, stödjande mentorer som fungerar som ”en stödjande vuxenvän” och underlättar med studiemotivation, studiero och fokushjälp utan betygsättning. På så sätt får lärarna mer tid till efterarbete kring var kurs, och elever ges det stöd och närvaro som kan tänkas behövas. Samtidigt kommer vi även att tillsätta två tjänster som specialpedagog. Alla våra lärare har lärarbehörighet med egna expertisområden.

  Restaurang med egen lunchservering

  Vi vet att bra och näringsrik mat är grunden för att du ska ha energi att prestera i skolan. Lunchen till dig, dina klasskamrater och lärare kommer att serveras i eget regi på en restaurang i skolans lokaler. Detta med råvaror odlade av våra ägare - precis som på skolorna i Skåne där vi odlar maten själv! Restaurangen kommer att vara i bruk augusti 2022, dessförinnan med mottagningskök i fastigheten med lunch från matlevarantör. 

  Pendling

  Skollokalerna på Stora Essingen är endast ett kort gångavstånd från närmsta hållplats. Du pendlar enkelt till skolan med tvärbanan orange linje (Stora Essingen) eller buss (Broparken). Tidtabellen med täta avgångar gör att du, i de flesta fall, enkelt kan ta dig till och från skolan. 

  • Tvärbanan (Hållplats: Stora Essingen)
  • Buss (Hållplats: Broparken)

   

  Visning

  Tid: återkommer med aktuella datum.
  Upplägg: Din trygghet är viktig för oss och vi följer fortfarande Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därför delar vi in anmälda i mindre grupper.
  Plats: Junohällsvägen 3, 112 64  Stockholm (karta)
  Vi samlas i entrén.

  Öppet hus

  • 4 december 2021 kl. 12:00-14:00
  • 20 januari 2022 kl. 17:00-19:00
  • 1 februari 2022 kl. 17:00-19:00
  • 27 april 2022 kl. 17:00-19:00

  Anmäl dig till öppet hus här! 

  FAQ 

  Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren i en FAQ.
  Klicka här för att komma till FAQ >

  Kontakt

  Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!

  Tel. växel: 040 - 46 37 00 (telefontid: 08:00-12:00)
  Mail växel: info@hvilanutbildning.se

  Rektor
  Natasja Klingemark Kanth
  Tel: 040 - 46 37 55
  Mail: natasja.kanth@hvilanutbildning.se

  Bitr. rektor
  Maria Eriksson
  Tel: 040-46 37 36
  Mail: maria.eriksson@hvilanutbildning.se

  Bitr. rektor
  Marcus Yttergren
  Tel: 0738 - 66 64 05
  Mail: marcus.yttergren@hvilanutbildning.se

  Utbildningsadministratör
  William Lind
  Tel: 040 - 46 37 66
  Mail: william.lind@hvilanutbildning.se
   

  Följ oss på sociala medier!

  @hvilangymnasium