Välkommen till Sveriges grönaste skola!

Sedan 1868

En gedigen skola med anor

Hvilan Utbildning är en anrik skola som utbildat i skånska Kabbarp sedan 1868.

Skolan har en lång tradition av gröna utbildningar och genom vår nästan 150-åriga historia har vi alltid utbildat med god kvalitet. På Hvilan är kunskap och kompetens i fokus samtidigt som vi tycker att det är av yttersta vikt att våra elever trivs under sin studietid.

Idag är Hvilan Utbildning en av få skolor som är branschägda och ägs av GRO – Gröna näringens riksorganisation - som är en ideell organisation. Ägandet sker utan vinstutdelning och vinsten är istället välutbildade studerande. 

Det som utmärker oss är att vi äger alla våra hus och lokaler i skånska Kabbarp och därtill mark. Det innebär att vi har ett stort kapital och står stadigt även när konkurrensen ökar skolor emellan. Vi ser också ett ökat intresse för våra gymnasieutbildningar och våra yrkesvux- och yrkeshögskoleutbildningar har fortsatt ett mycket högt söktryck.

Vår gymnasieskola i Stockholm ligger på Stockholms universitetsområde, Frescati Hage, tre stationer med röda linjen från T-Centralen, i fina gröna omgivningar med utsikt över Brunnsviken och Hagaparken. Där kan du studera i nyrenoverade lokaler med skön studiero och skolmaten är minst lika bra som på skolan i Skåne.

Nytt för i år är att vi öppnar vår tredje gymnasieskola, mitt i centrala Lund, på Ribbingska med cirka 5 minuters gångavstånd från Lund C. Skolan erbjuder förutom fina lokaler, även en grön och härlig studiemiljö med närhet till vår skola i Kabbarp.

På gymnasieskolan i Kabbarp har flera av utbildningarna riksintag och elever från hela Sverige kan bo på vårt populära internat! Här kan du även läsa yrkesförberedande gymnasieutbildningar i skön, grön miljö.

Oavsett vilken skola du studerar på är kompetensnivån hög bland personalen, både vad gäller teoretiska kunskaper och yrkeserfarenhet inom de olika områdena. Tack vare Hvilan Utbildnings stora nätverk med företag kan vi erbjuda våra elever mentorskap under utbildningen.

Verkställande direktör är Elisabeth Broberg Lewén. I skolans styrelse sitter drivna företagare och representanter från universitet.