Gymnasiet

Hvilan Utbildning vill ge dig de bästa förutsättningarna. Därför är kvalitet och omvärldsbevakning viktiga ledord för oss. Vi gör allt för att få dig motiverad, engagerad och nyfiken på framtiden. 
Välj Hvilan Utbildning – en personlig skola med varm, öppen atmosfär och riktigt bra lärare.

Ny på Hvilan

Väljer du Hvilan har du tre spännande och utmanande år framför dig. Under tiden på skolan kommer du få massor av ny kunskap och vänner för livet. På Hvilan blir du betraktad som vuxen från första dagen och redan under introduktionsveckan lär du snabbt känna skolans elever, lärare, lokaler och undervisning.

Grön skola med anor

Hvilan Utbildnings unika profil lockar elever från hela landet till våra tre skolor.

Den traditionsrika skolan finns i skånska Kabbarp, mellan Malmö och Lund samt  i Stockholm. Under hösten 2019 startade vi även vår nyaste gymnasieskola i Lund. I Skåne har skolan funnits sedan 1868 och är känd för sin varma atmosfär och hemtrevliga internat. På skolan finns en bredd av utbildningar från gymnasienivå till högskolenivå.

Skolan i Stockholm startade hösten 2018, här kan du läsa studieförberedande program. Skolan ligger på universitetsområdet i Frescati Hage, fyra tunnelbanestopp från T-centralen, med helrenoverad huvudbyggnad från 1897, högt i tak och fantastisk utsikt över Hagaparken och Brunnsviken. Våra elever här uppskattar både de gröna omgivning - arna, moderna labb-salar, närheten till det intilliggande universitet – och inte minst atmosfären.
Som en av dem uttrycker det:

– Att ta studenten i den här miljön, wow!

Även vår senaste skola i Lund har mycket charm och den ligger mitt i stans myllrande studentliv, ett stenkast från Lund C och nära till universitetet. De nyrenoverade lokalerna är inrymda i ulturminnesmärkta Ribbingska, från tidigt 1900-tal, idag undervisnings - lokaler i tre plan med ny ventilation och tidsenliga detaljer. Maten som serveras lagas på skolan i Kabbarp och naturvetarnas laborationer görs i samarbete med universitetet, på Kemicentrum. Kommer du långväga finns det även möjlighet att bo på internatet på vår skola i Kabbarp! 

Att Hvilan är känd som Sveriges grönaste gymnasium har – bokstavligen – en naturlig förklaring. Naturen, miljötänk och framtidens hållbara samhällen är centrala i alla våra utbildningar eftersom skolan ägs och drivs av Gröna näringens riksorganisation, GRO.

Livet på skolan

Hvilan har också alltid varit känd för sin varma atmosfär och starka gemenskap. Den har delvis vuxit fram eftersom många av eleverna i Skåne bor på vårt internat. Vi har tagit med oss skolans värdering och kultur till våra övriga skolor!

Vi vilar tryggt i vårt gröna arv och har ett dynamiskt ut - byte med dagens samhälle. Vi har bra samarbete med branschen och alla våra elever erbjuds att starta UF-företag under sista gymnasieåret, oavsett program. Vi uppmuntrar entreprenörskap och när du tar studenten på Hvilan har du redan ett värdefullt nätverk och referenser för framtiden. Det är sådant som skiljer oss från andra skolor - och som är en del i vår vision om en hållbar gymnasietid där alla kan växa.

Det är många som väljer Hvilan för att kunna nå längre i sina studier. Vissa fortsätter på högskolan medan andra går direkt ut i arbetslivet. 

Välkommen med din ansökan!
 

Har du valt fel gymnasium och vill byta till Hvilan? - Läs mer om hur du går tillväga här!

På Hvilan Utbildning finns dessa gymnasieutbildningar

Studieförberedande:

Yrkesförberedande: