Sveriges grönaste gymnasium

Välkommen till oss!

Gymnasiet

Hvilan Utbildning vill ge dig de bästa förutsättningarna. Därför är kvalitet och omvärldsbevakning viktiga ledord för oss. Vi gör allt för att få dig motiverad, engagerad och nyfiken på framtiden. 
Välj Hvilan Utbildning – en personlig skola med varm, öppen atmosfär och riktigt bra lärare.

Ny på Hvilan

Väljer du Hvilan har du tre spännande och utmanande år framför dig. Under tiden på skolan kommer du få massor av ny kunskap och vänner för livet. På Hvilan blir du betraktad som vuxen från första dagen och redan under introduktionsveckan lär du snabbt känna skolans elever, lärare, lokaler och undervisning.

Grön skola med anor

Hvilan Utbildnings unika profil lockar elever från hela landet till våra tre skolor.

Den traditionsrika skolan finns i skånska Kabbarp, mellan Malmö och Lund samt  i Stockholm. Under hösten 2019 startar vi ny gymnasieskola i Lund. Under hösten 20/21 startar vi även i Göteborg, Malmö och Halmstad. I Skåne har skolan funnits sedan 1868 och är känd för sin varma atmosfär och hemtrevliga internat. På skolan finns en bredd av utbildningar från gymnasienivå till högskolenivå.

Skolan i Stockholm startade hösten 2018. Där kan du studera studieförberedande program. Under sommaren 2019 flyttar Hvilan Gymnasium sin utbildningsverksamhet till Frescati Hage där utbildningen startar läsåret 19/20.

Att Hvilan är känd som Sveriges grönaste gymnasium har – bokstavligen – en naturlig förklaring. Naturen, miljötänk och framtidens hållbara samhällen är centrala i alla våra utbildningar eftersom skolan ägs och drivs av Gröna näringens riksorganisation, GRO.

Livet på skolan

Hvilan har också alltid varit känd för sin varma atmosfär och starka gemenskap. Den har delvis vuxit fram eftersom många av eleverna i Skåne bor på vårt internat. Vi har tagit med oss skolans värdering och kultur upp till vår skola i Stockholm!

Den nya skolan i Stockholm har funnits sedan 2015 där vi har bedrivit olika vuxenutbildningar. Inför hösten 2018 startade en separat gymnasieskola upp som sommaren 2019 flyttar till fantastiska nyrenoverade lokaler vid Frescati Hage, Stockholms universitetsområde, och nästa läsår 19/20 startar på denna adress. Lokalerna ligger tre tunnelbanestationer norr om T-centralen och lokalerna är väl anpassade för undervisning och forskning och i natursköna och city-nära omgivningar.

Det är många som väljer Hvilan för att kunna nå längre i sina studier. Vissa fortsätter på högskolan medan andra går direkt ut i arbetslivet. 

Välkommen med din ansökan!

Har du valt fel gymnasium och vill byta till Hvilan? - Läs mer om hur du går tillväga här!


På Hvilan Utbildning finns dessa gymnasieutbildningar

Studieförberedande:

Yrkesförberedande: