Studerande tävlar på Nordiska trädgårdar

2017-04-04

Tävlingsträdgård, utbildningsmonter och åtta föreläsningar och workhops varje dag. Det är trädgårdsbranschens egen utbildare, Hvilan Utbildnings gedigna insats på Nordens största trädgårdsmässa. Här kan besökaren möta både lärare och elever, njuta av tävlingsträdgården, inspireras och få nya kunskaper om trädgård och trädgårdsutbildning.

Färgstarka öar och stilla vatten – det är den inspirerande titeln på Hvilan Utbildnings tävlingsbidrag på Nordiska trädgårdar i Stockholm den 6–9 april. Den 56 m2 stora tävlingsträdgården bjuder på en slingrande stig med kontraster och komplementärfärger i späd, tidigt grönska. Den är resultatet av en vårtermins hårt och roligt arbete på trädgårdsbranschens egen skola där 75 studerande som går på skolans arbetsmarknadsutbildning via arbetsförmedlingen, och fem av deras lärare har planerat, byggt och odlat för att möta årets tema ”Frodigt och roligt” med en design av en av skolans lärare.

Föreläsningar och workshop

I den 70 m2 stora utbildningsmontern bjuder skolans lärare från Skåne och Stockholm på åtta föreläsningar och workshops varje dag. Här kan besökaren lära sig om friska träd, tulpaner och ympning av äppelträd, samt lyssna på föredraget med den spännande titeln ”Klackaskor eller flipflop, högt eller lågt”.

Elever med grön framtid

I utbildningsmontern finns både lärare och elever från Hvilan. Här finns chans att ta del av  utbildningsmiljön och hela utbudet av yrkesutbildningar till den gröna branschen som ropar efter personal.

Hvilan Utbildning har funnits i samma lokaler i Åkarp sedan 1950-talet men har anor från 1868. Skolan ägs idag av GRO – Gröna näringens riksorganisation. Hvilan Utbildning finns numera även på Gotland, i Stockholm och i Järna. Verksamheten drivs utan vinstintresse med enda målsättning – att utbilda framtidens bästa medarbetare och företagare inom trädgårds- och odlingsbranschen.