Ministerbesök på Hvilan Utbildning

2017-10-05

Onsdagen den 4 oktober besökte gymnasie- och kunskapslyftminister Anna Ekström Hvilan Utbildning. Tillsammans med kommunalråd från Staffanstorps kommun tillbringade Anna Ekström en eftermiddag på Sveriges grönaste skola.

Dagen började med en presentation av Hvilans verksamhet där rektor Margareta Gabrielson tillsammans med biträdande rektor Hans Strömberg stod för en kort introduktion av skolan.

Anna Ekström och hennes sällskap fick sedan en rundvandring på utvalda delar av Hvilan Utbildnings 64 hektar stora område. Det blev ett besök på skolans odlingar, växthus och gästerna fick också en inblick i den dagliga undervisningen genom att ta del av lektioner.

Gymnasie- och kunskapslyftsministern valde att besöka Hvilan Utbildning i samband med en resa till Lund.

 – Anna Ekström kan verkligen bakgrunden när det gäller skola eftersom hon tidigare har varit chef på Skolverket. Vi är jätteglada att vi fick visa henne vad vi står för som skola. Att vi hela tiden jobbar med hög kvalitet på utbildningarna, duktiga lärare och närhet till branschen, säger Hvilan Utbildnings rektor Margareta Gabrielson.

 

Om Hvilan Utbildning

Hvilan Utbildning är Sveriges största utbildare inom den gröna näringen och ägs av GRO – Gröna Näringens Riksorganisation. Hvilan Utbildning bedriver gymnasium, YH-utbildningar, ettåriga trädgårdsutbildningar inom YrkesVux och AUB (arbetsmarknadsutbildningar), Språkintroduktion för nyanlända, Yrkesintroduktion, Yrkes-SFI samt Uppdragsutbildningar med kompetensutveckling för anställda inom trädgårdsföretag, kyrkogårdsförvaltningar, kommuner och fastighetsbolag. Skolan har verksamhet i Åkarp, Stockholm, Järna och på Gotland. www.hvilanutbildning.se