Lund

Genuin och mindre skola på historisk mark mitt i Lunds myllrade studentliv!

Lund

2022-08-23

HVILAN GYMNASIUM LUND OCH STOCKHOLM FÅR NYA ÄGARE!
Från och med den 13 september kommer Eruditia AB att ta över som ny ägare och huvudman för Hvilans gymnasieskolor i Lund och Stockholm. Du som är vårdnadshavare till elev på vår skola ska ha fått information via Schoolsoft.

Här kan du läsa samma information som du fått via Schoolsoft!

Öppet hus

  • 12 november kl. 12:00-14:00
  • 7 december  kl. 17:00-19:00
  • 1 februari 2023 kl. 17:00-19:00
  • 4 maj 2023 kl. 17:00-19:00


Hvilan Gymnasium

Vill du gå ett teoretiskt gymnasieprogram på en skola med stor gemenskap? Skolan i Lund har mycket charm och ligger på historisk mark mitt i stans myllrande studentliv, ett stenkast från Lund C och nära till universitetet.

Skolan som startade 2019 ligger i nyrenoverade lokaler inrymda i kulturminnesmärkta Ribbingska från tidigt 1900-tal. Här finner du föreläsningssalar, bibliotek, studierum och personalrum fördelat på tre plan. Maten serveras i skolans matsal, idag i Ribbingskas lokaler, men framledes i den tillhörande byggnaden Quennetstedtska villan. Inte långt från skolan ligger Lunds universitet.
 

Maten

Vi vet att bra och näringsrik mat är grunden för att du ska ha energi att prestera i skolan. Den mesta av maten som serveras på lunchen odlas på vår skola i Kabbarp där även lunchen tillagas. Maten är smakfull och god - något vi är kända för.
 

Internat

För dig som kommer långväga finns det möjlighet att bo på internat på vår skola i Kabbarp. Här bor du i nyrenoverade rum i korridor där du utöver säng även får plats med studiehörna. Korridorerna erbjuder ett gemensamt pentry för enklare matlagning tillsammans med dina internatvänner. Förutom lunch ingår det frukost, kvällsmat och fika såväl som ett flertal faciliteter däribland; mysigt brasrum för filmkvällar, musikrum och gym.

Det är enkelt att ta sig till Lund med buss och tåg som går vad 15:e minut.
 

VÅRA PROGRAM och gröna arv

Gymnasieskolan i Lund ingår i verksamheten Hvilan Utbilding med anor från 1868. Vi är från grunden en trädgårdsskola men har idag, precis som i Lund, även teoretiska gymnasieskolor. Detta har givit oss en unik grön profil som inte enkelt hittas bland andra gymnasieskolor. Vårt gröna arv märks i allt vi gör, från den goda maten som vi odlar och serverar, till den miljö skolan ligger i och våra utbildningar.

Välj mellan eftertraktade inriktningar inom programmen naturvetenskap, samhällsvetenskap och ekonomi - program som ger dig högskolebehörighet och öppnar många dörrar inför studier på universitet och högskolor!

Vi har ett tätt samarbete med Kemicentrum på Lunds universitet där du som elev kommer att genomföra laborationer.
 

Välj mellan programmen nedan:

Naturvetenskap

  • Naturvetenskap
  • Naturvetenskap och samhälle

Samhällsvetenskap

  • Samhällsvetenskap
  • Beteendevetenskap

Ekonomi

  • Ekonomi
  • Juridik


Kontakt

Har du några frågor eller vill besöka vår skola är du varmt välkommen att kontakta oss!

Adress:
Hvilan Gymnasium Lund
Karl XII gatan 5
222 20 Lund

Tel. växel: 040 - 46 37 00
Mail växel: info@hvilanutbildning.se

Tillförordnad rektor
Mikael Wikman
Tel: 040-46 37 51
Mail: mikael.wikman@hvilanutbildning.se

Internatfrågor
Tel: 040 - 46 37 00
Mail: info@hvilanutbildning.se
 

Följ oss på sociala medier!

@hvilangymnasium