Lund

Genuin och mindre skola på historisk mark mitt i Lunds myllrade studentliv!

Lund

Öppet hus

 • 14 januari 2021 kl. 17:00-19:00
 • 22 april 2021 kl. 17:30-19:00

Din trygghet är viktig för oss och vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi vill därmed att du gör en tidsbokning, max 1 vårdnadshavare per elev, till våra öppet hus så att vi kan reglera antalet besökare. 

Anmäl dig till öppet hus här!


  Vill du gå ett teoretiskt gymnasieprogram på en skola med stor gemenskap? Skolan i Lund har mycket charm och ligger på historisk mark mitt i stans myllrande studentliv, ett stenkast från Lund C och nära till universitetet.

  Skolan som startade 2019 ligger i nyrenoverade lokaler inrymda i kulturminnesmärkta Ribbingska från tidigt 1900-tal. Här finner du föreläsningssalar, bibliotek, studierum och personalrum fördelat på tre plan. Maten serveras i skolans matsal, idag i Ribbingskas lokaler, men framledes i den tillhörande byggnaden Quennetstedtska villan. Inte långt från skolan ligger Lunds universitet.
   

  Maten

  Vi vet att bra och näringsrik mat är grunden för att du ska ha energi att prestera i skolan. Den mesta av maten som serveras på lunchen odlas på vår skola i Kabbarp där även lunchen tillagas. Maten är smakfull och god - något vi är kända för.
   

  Internat

  För dig som kommer långväga finns det möjlighet att bo på internat på vår skola i Kabbarp. Här bor du i nyrenoverade rum i korridor där du utöver säng även får plats med studiehörna. Korridorerna erbjuder ett gemensamt pentry för enklare matlagning tillsammans med dina internatvänner. Förutom lunch ingår det frukost, kvällsmat och fika såväl som ett flertal faciliteter däribland; mysigt brasrum för filmkvällar, musikrum och gym.

  Det är enkelt att ta sig till Lund med buss och tåg som går vad 15:e minut.
   

  VÅRA PROGRAM och gröna arv

  Gymnasieskolan i Lund ingår i verksamheten Hvilan Utbilding med anor från 1868. Vi är från grunden en trädgårdsskola men har idag, precis som i Lund, även teoretiska gymnasieskolor. Detta har givit oss en unik grön profil som inte enkelt hittas bland andra gymnasieskolor. Vårt gröna arv märks i allt vi gör, från den goda maten som vi odlar och serverar, till den miljö skolan ligger i och våra utbildningar.

  Välj mellan eftertraktade inriktningar inom programmen naturvetenskap, samhällsvetenskap och ekonomi - program som ger dig högskolebehörighet och öppnar många dörrar inför studier på universitet och högskolor!

  Vi har ett tätt samarbete med Kemicentrum på Lunds universitet där du som elev kommer att genomföra laborationer.
   

  Välj mellan programmen nedan:

  Naturvetenskap

  • Naturvetenskap
  • Naturvetenskap och samhälle

  Samhällsvetenskap

  • Samhällsvetenskap
  • Beteendevetenskap

  Ekonomi

  • Ekonomi
  • Juridik


  Öppet hus

  • 7 november kl. 12:00-14:00
  • 14 januari 2021 kl. 17:00-19:00
  • 22 april 2021 kl. 17:30-19:00

  Din trygghet är viktig för oss och vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi vill därmed att du gör en tidsbokning, max 1 vårdnadshavare per elev, till våra öppet hus så att vi kan reglera antalet besökare. 

  Anmäl dig till öppet hus här! 
   

  Kontakt

  Har du några frågor eller vill besöka vår skola är du varmt välkommen att kontakta oss!

  Adress:
  Hvilan Gymnasium Lund
  Karl XII gatan 5
  222 20 Lund

  Tel. växel: 040 - 46 37 00
  Mail växel: info@hvilanutbildning.se

  Rektor
  Mikael Lennartsson

  Bitr. rektor
  Mikael Wikman
  Tel: 040-46 37 51
  Mail: mikael.wikman@hvilanutbildning.se

  Internatfrågor
  Tel: 040 - 46 37 00
  Mail: info@hvilanutbildning.se
   

  Följ oss på sociala medier!

  @hvilangymnasium