Kurser

Trädgårdsintresserad och vill lära dig mer om bukettbinderi, odling eller utveckla dina kunskaper inom trädgårdsdesign? Kurserna passar dig som har ett intresse inom området, men kräver inga förkunskaper.

På skolan i Kabbarp arbetar många erfarna och utbildade lärare med enskilda expertområden. Nu har du en unik möjlighet att förvärva en de kunskaper som våra elever och studerande får i sina utbildningar.

Samtliga kurser arrangeras genom Gårdsbutiken och betalning sker i butiken.

Anmälan:
Maila din anmälan till den kurs du vill gå till butiken@hvilanutbildning.se

 

Vårt kursutbud!


FLORISTKURSER

Har du intresse för blommor och binderi? Hvilans Gårdsbutik erbjuder i sommar en kurs för dig som vill utveckla dina kunskaper som florist! Kursen ger dig grundläggande kunskaper av bukettbinderi och andra blomsterarrangemang. Skapade utifrån olika designstilar, epoker och årstider vad gäller val av blommor och färgtema. Kursen passar både dig utan och med viss erfarenhet.

Tillfällen: 

14 maj, 28 maj, 4 juni, 11 juni och 18 juni

Längd: 

1 timme

Tid:

17:00 - 19:00

Pris:

595:- / person

Erbjudande:

Köp 3 kurser och betala för 2


Bind en vårbukett
Tillfällen: 14 maj och 28 maj

Lär dig floristernas teknik för att binda en riktigt vacker bukett med vårinspiration. Vi pratar hållbarhet, skötsel, tekniker florister använder sig av.
_______


"I egen skål..."
Tillfällen: 4 juni

Vi tar en tur i skolans trädgårdar och plockar till oss av allt vacker som växer nu i vårtider. Vi skapar och pratar hållbarhet, trender och tekniker.

Här tar du med dig din egen skål som vi jobbar i. Tänk på att den ska vara vattentät.
_______


”En bunt rosor”
Tillfällen: 11 juni

Vi utgår från ett 10-pack rosor och vad vi kan göra för att skapa en vacker bukett mha tilläggsblommor dels det du kan köpa i blomsterbutik men även det du kan plocka i trädgården. Vi pratar hållbarhet, skötsel, tekniker florister använder sig av.
_______
 

Hårkrans!
Tillfällen: 18 juni

Med floristisk teknik lär du dig binda den vackraste hårkransen till midsommarfesten.
 


 

BYGG DIN EGEN KÖKSTRÄDGÅRD

I denna kurs får du lära dig att bygga upp och ta hand om en köksträdgård med de vanligaste grödorna! Genom att få kunskap om de olika säsongerna och årstiderna kan du på ett hållbart sätt sköta din köksträdgård. Under kursen får du även lära vissa grundläggande moment inom anläggning.

Tillfällen: 

 

Längd: 

3 timmar

Tid:

 

Pris:

1495:- / person

 

 

 TRÄDGÅRDSDESIGN & TRÄDGÅRDSANLÄGGNING

Utveckla dina kunskaper inom trädgårdsdesign med fokus på planering och skapade av en vacker uteplats. Du får också lära dig hur du sköter om din trädgård och uteplatsen. Kursen passar både dig som har ett intresse för trädgård sedan innan och dig som i dessa tider känner att det är dags att lära sig hur du ska ta hand om din trädgård.

Tillfällen: 

 

Längd: 

3 timmar

Tid:

 

Pris:

1995:- / person