Internatskola

Mellan Lund och Malmö ligger vår traditionsrika yrkesgymnasium från 1868 i en genuint grön studiemiljö med odlingar, växthus och trädgårdar in på husknuten.

Kabbarp

Öppet hus

  • 18 november  kl. 13:00-15:00
  • 1 februari 2024 kl. 17:00-19:00
  • 2 maj 2024 kl. 17:00-19:00


Hvilan Gymnasium

Vill du gå ett grönt yrkesprogram? Kanske till och med bo på internat? Internatskolan i Kabbarp har funnits sedan skolan grundades år 1868 och huserat elever från alla delar av Sverige. Att bo på internat under gymnasietiden är en upplevelse där du får med dig många och långa vänskaper – det ger en särskild gemenskap som inte en vanlig gymnasietid kan ge.
 

VÅRA PROGRAM

Skolan är ursprungligen en trädgårdsskola men erbjuder idag, förutom trädgårdsprogrammet, även gymnasieprogram inom hantverk och restaurang. 

Vi äger sammanlagt ca 64 hektar mark som består av, förutom skollokaler och internat, även lummiga trädgårdar och parker, odlingsmark och växthus, egen gårdsbutik och restaurang samt maskinhall och anläggningshall. Lokaler som ger förutsättningar för att du ska få en branschnära och bra utbildning. (Se vår digitala rundvandring här)

Oavsett vilket program du väljer ingår minst 15 veckors praktik på ett företag som kommer att ge dig kontakter och erfarenhet inför ditt kommande arbetsliv.
 

Högskolebehörighet

Grundläggande högskolebehrighet ingår i alla våra gymnasieprogram. Det innebär att du läser Svenska 2 och 3 samt Engelska 6.
Du får inför åk 2 möjlighet att aktivt välja att inte läsa kurserna för grundläggande högskolebehörighet.
 

Välj mellan programmen nedan:

Naturbruk

Restaurang och livsmedel

Hantverk

  • Florist
    Yrkesutgångar: Florist, växtkompositör och dekoratör
Introduktionsprogram

Vi erbjuder samtliga program som yrkesintroduktion och programinriktat val. 
 

LIVET PÅ INTERNAT

Här bor du i nyrenoverade rum i korridor där du utöver säng även får plats med studiehörna - Korridorerna erbjuder ett gemensamt pentry för enklare matlagning tillsammans med dina internatvänner. Förutom lunch ingår det frukost, kvällsmat och fika såväl som ett flertal faciliteter däribland; mysigt brasrum för filmkvällar, musikrum och gym.

Vi erbjuder dig en lugn studietid där internatboendet blir en naturlig port in i vuxenvärlden och det första boendet. På skolan arbetar internatpersonal dygnet runt som hjälper dig med allt du kan tänkas behöva. Tillsammans med internatpersonalen anordnas aktiviteter efter skoltid.

Det finns plats för 75 elever på internatet som ligger mellan Malmö och Lund. För dig som vill åka in till stan görs det enkelt med kollektivtrafik såsom buss och tåg.

Artikel: Läs om Max och Madeleine som valde att bo på internat
 


Kontakt

Har du några frågor eller vill besöka vår skola är du varmt välkommen att konakta oss!

Adress:
Hvilan Utbildning
Kabbarpvägen 126
232 52 Åkarp

Tel. växel: 040 - 46 37 00
Mail växel: info@hvilanutbildning.se

Elevhälsa
På skolan finns SYV, skolsköterska, kurator och specialpedagog. För att komma i kontakt med elevhälsan, klicka här!

Internatfrågor
Tel: 040 - 46 37 00
Mail: info@hvilanutbildning.se
 

Följ oss på sociala medier!

@hvilangymnasium