Bo på vårt populära internat

Internatet


Internatet i skånska Kabbarp– för gymnasieelever

Bo på Hvilan och få vänner för livet!

Tack vare vårt populära internat i Kabbarp kan elever från hela Sverige söka till Hvilan Utbildnings olika gymnasieprogram och på ett smidigt sätt bo i anslutning till skolan. På internatet bor du i nyrenoverade rum med tillgång till faciliteter som gym dygnet runt.  Att bo på internat är ett roligt, stimulerande och utvecklande sätt att snabbt komma in i gemenskapen på skolan. 

Vi har plats till cirka 75 elever och till en månadskostnad av 3 900 kronor får du ett rum och ett kostpaket för gymnasieelever som består av frukost, kvällsmat och kvällsfika. Vi anordnar regelbundna aktiviteter både på och utanför skolan där eleverna alltid är i fokus. Utefter era önskemål hittar vi på roliga saker tillsammans – allt för att göra er tid på Hvilan så bra som möjligt.

Kom gärna hit och besök oss! Om det inte passar dig när vi har Öppet Hus eller besöksdagar så kontakta oss för att komma överens om ett tillfälle som passar dig.

- Det bästa med vår skola är faktiskt internatet! Här får man vänner för livet. Vi är som en familj och själv har jag blivit en mycket mera öppen och social person sedan jag flyttade hit, förklarar Madeleine.  
Läs mer HÄR om hur skolans elever tycker det är att bo på Hvilans Internat.


Mer info

Se vanliga frågor och information om rummen
För mer information om internatet, kontakta oss på tel 040-46 37 00 eller e-post: internat@hvilanutbildning.se 

Kostnad

För logi samt hel kost för gymnasieelever* (ej kvällsmat och kvällsfika fredag kväll):

3 900 kr/månad enkelrum 
Dubbelrum inte tillgängligt för närvarande

* Hel kost = frukost, kvällsmat och kvällsfika.

Du ansöker om inackorderingsbidrag via Centrala Studiestödsnämnden (CSN).


Internat – vuxenstuderande

I mån av plats kan även du som vuxenstuderande hyra rum på Hvilan under din studietid.

Du hyr ett möblerat rum med garderob, säng, skrivbord, stol, bokhylla, hurts och tvättavdelning med handfat. Tillgång till litet pentry med kyl finns i anslutning till rummen. 

Du tar själv med dig täcke, kudde, sängkläder och handdukar. Ta gärna med inredning som kan göra ditt rum hemtrevligt och personligt.

I vårt brasrum finner du ett litet pentry som är inrett med enkel basutrustning för självhushållning. Du kan även vistas i något av våra olika sällskapsrum som är inredda med sköna soffor, tv och ett biljardbord. Tvättstuga bokas enligt listordning och önskad tid. Omklädningsrum med dusch och förvaring i låsta skåp för exempelvis arbetskläder och skor kan nyttjas.

Du har även tillgång till mindre motionssal och gym. Fri parkering finns och trådlöst wi-fi.

Enligt överenskommelse kan studierum/sal bokas för gruppstudier med dina klasskamrater under kvällstid.

Kostnad

Hyra 3900 kr/månad enkelrum (inga avgifter tillkommer för el, värme eller vatten)