Information för vårdnadshavare och elever på gymnasiet


Med anledning av COVID-19

Det är en utmanande tid vi befinner oss i. Beslutet att låta våra ungdomar läsa hemifrån och därmed komma ifrån en av de viktigaste sociala ytor som unga i Sverige har påverkar oss alla men särskilt er familjer. Det kan vara både påfrestande och svårt att nu ha er ungdom hemma.

Vi vet också att många vuxna är oroliga för framtiden. Det är fullt naturligt men påverkar såklart vår omgivning. Frågorna vi vuxna ställer oss är ofta samma frågor som ungdomarna har. Därför är det så oerhört viktigt att vi pratar tillsammans om det som händer och de utmaningar vi stöter på.

När det gäller studietiden som din ungdom har framför sig så är den i mångt och mycket mer påfrestande än den varit innan. Det innebär nu mycket mer eget ansvar och disciplin. Här önskar vi att du som vårdnadshavare fortsätter att stötta er ungdom genom konkret hjälp men också i att bibehålla rutiner. Rutinerna att gå upp på morgonen, äta frukost, studera och bibehålla de sociala kontakterna även om det sker online. Det är inte en lätt uppgift, detta sker ju samtidigt som ni har era egna åtaganden.

När det gäller praktiska moment som ingår i utbildningen, genomförs dessa i mindre grupper utomhus.

Vi vill med detta också säga att vi finns tillgängliga för er som vårdnadshavare och era ungdomar på telefon och mail för att stötta er i de olika frågor och problem som dyker upp hemma hos er.

Söker ni fler kontaktuppgifter till elevhälsan och lärarna finns det mer info under Skolinfo här på SchoolSoft. Vi vill också slå ett slag för att eleverna kan kontakta lärarna direkt via chattfunktionen i Teams.

Tveka inte att kontakta oss, vi finns här för er skull!


KABBARP

Niclas Haglind, rektor
040 - 46 37 08
niclas.haglind@hvilanutbildning.se

Hans Strömberg, biträdande rektor
040-46 37 04
hans.stromberg@hvilanutbildning.se

____

STOCKHOLM

Natasja Klingemark Kanth, tf rektor
070-453 78 93
natasja.kanth@hvilanutbildning.se

Johan Helttunen, biträdande rektor
076-200 90 37
johan.helttunen@hvilanutbildning.se

____

LUND

Niclas Haglind, rektor
040 - 46 37 08
niclas.haglind@hvilanutbildning.se