Gymnasium

En lugn och dynamisk kunskapsmiljö med massor av engagemang och en riktigt skön atmosfär. Det är Hvilan!

Vi har en unik grön profil som lockar elever från hela landet och som märks i allt vi gör; från miljötänket, den goda maten – till våra utbildningar.

Hos oss kan du välja mellan studie- eller yrkesförberedande program och vi finns numera på tre platser i landet; skånska Kabbarp, Lund och i Stockholm. 

Våra skolor är mindre och vi satsar alltid lite extra på lärandemiljön. På Hvilan är stämningen familjär. Klasskamrater, lärare och skolledning finns alltid nära och på skolan finns det utrymme för dig att växa och påverka. Vi kallar det Hvlan-andan. Samtidigt har vi nära till större sammanhang; såsom yrkeslivet och högre studier där vi ofta hittar gästföreläsare, praktikplatser eller handledare till gymnasiearbetet. 

Hvilan är en anrik skola och vi har över 150 års erfarenhet av utbildning. Alla våra skolor drivs av den ideella och icke vinstdrivande organisationen Gröna näringens riksorganisation, GRO, så även rent bokstavligt är vi en grön gymnasieskola. Detta märks bland annat i den hållbara miljön, med närproducerad mat (i Kabbarp är den till och med egenodlad!) samt social hållbarhet där vi värnar om en lugn studiemiljö i fina lokaler och stimulerande kontakter utanför skolan. 

Vi vilar tryggt i vårt gröna arv och har ett dynamiskt utbyte med dagens samhälle. Vi har bra samarbete med olika branscher och alla våra elever erbjuds att starta UF-företag under gymnasietiden oavsett program. Vi uppmuntrar entreprenörskap och när du tar studenten på Hvilan har du redan ett värdefullt nätverk och referenser för framtiden. 

Det är sådant som skiljer oss från andra skolor - och som är en del i vår vision om en hållbar gymnasietid där du kan växa.

I augusti slår vi upp portarna för Hvilan Gymnasium i Uppsala och Norrköping!
 

Våra skolor

Klicka in på våra skolor nedan för att läsa mer om skolan och programmen:

Internatskola med yrkesförberedande program

Skolor med studieförberedande program

 

Följ oss på sociala medier!
 

@hvilangymnasium

 

Vill du besöka en av våra skolor?

Anmäl ditt intresse på formuläret nedan!