Sveriges grönaste gymnasieskola

Gymnasium

Den 24 januari tog Hvilans styrelse och VD ett gemensamt beslut att stänga antagningen för naturbruksprogrammet inriktning djur.

En lugn och dynamisk kunskapsmiljö med massor av engagemang och en riktigt skön atmosfär. Det är Hvilan!

Vi har en unik grön profil som lockar elever från hela landet och som märks i allt vi gör; från våra utbildningar, hur vi arbetar med miljö och hållbarhet – den goda maten.

Hvilan är från grunden en trädgårdsskola med yrkesprogram och internat i skånska Kabbarp och erbjuder yrkesprogram inom trädgård, florist och restaurang och livsmedel. 

Hvilan är en anrik skola och vi har över 150 års erfarenhet av utbildning och ägs av de tre Hushållningssällskapen; Hushållningssällskapet i Kalmar Kronoberg Blekinge, Hushållningssällskapet Sjuhärad samt Hushållningssällskapet Skåne. Hushållningssällskapet har gedigen kunskap och erfarenhet om utbildningsverksamhet och driver ytterligare sju naturbruksgymnasium. 

Vi har en grön profil som utmärker oss från andra skolor. Detta märks bland annat i miljön, med närproducerad mat (i Kabbarp är den till och med egenodlad!) samt social hållbarhet där vi värnar om en lugn studiemiljö i fina lokaler och stimulerande kontakter utanför skolan. 

På våra skolor satsar vi alltid extra på lärandemiljön och stämningen är familjär. Klasskamrater, lärare och skolledning finns alltid nära som ger dig förutsättningar att utvecklas under din studietid. Vi kallar det Hvilan-andan. Samtidigt har vi nära till större sammanhang; såsom yrkeslivet och högre studier.

Vi vilar tryggt i vårt gröna arv och har ett dynamiskt utbyte med dagens samhälle. Vi har bra samarbete med olika branscher och alla våra elever erbjuds att starta UF-företag under gymnasietiden oavsett program. Vi uppmuntrar entreprenörskap och när du tar studenten på Hvilan har du redan ett värdefullt nätverk och referenser för framtiden. 

Det är sådant som skiljer oss från andra skolor - och som är en del i vår vision om en hållbar gymnasietid där du kan växa.

Öppet hus

Vi har flera öppet hus under vintern och våren. Läs mer om öppet hus här!
 

 

Följ oss på sociala medier!
 

@hvilangymnasium

 

Vill du skugga ett av våra program?

Anmäl ditt intresse på formuläret nedan!