Byta till Hvilan

Känner du att du ångrar ditt gymnasieval och vill byta till Hvilan Gymnasium? Du har alltid möjligheten att justera ditt val, men hur man går tillväga kan skilja beroende på vart du bor.


Våra skolor

Vi har en unik grön profil som lockar elever från hela landet och som märks i allt vi gör; från miljötänket, den goda maten – till våra utbildningar. Hos oss kan du välja mellan studie- eller yrkesförberedande program och vi finns numera på tre platser i landet; skånska Kabbarp, Lund och Stockholm, och i augusti slår vi upp portarna för två nya gymnasieskolor i Uppsala och Norrköping.


Våra teoretiska gymnasium: Stockholm, lund, Uppsala & Norrköping

I Stockholm, Lund, Uppsala och Norrköping satsar vi ”fullt ut” på studieförberedande utbildningar: Ekonomi-, naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga programmen.

Hvilan Gymnasium Stockholm ligger på universitetsområdet i Frescati Hage, fyra tunnelbanestopp från T-centralen, med helrenoverad huvudbyggnad från 1897, högt i tak och fantastisk utsikt över Hagaparken och Brunnsviken. Våra elever här uppskattar både de gröna omgivningarna, moderna labb-salar, närheten till det intilliggande universitet – och inte minst atmosfären.

Skolan i Lund har mycket charm och den ligger mitt i stans myllrande studentliv, ett stenkast från Lund C och nära till universitetet. De nyrenoverade lokalerna är inrymda i kulturminnesmärkta Ribbingska, från tidigt 1900-tal, idag undervisningslokaler i tre plan med ny ventilation och tidsenliga detaljer. Maten som serveras lagas på skolan i Kabbarp och naturvetarnas laborationer görs i samarbete med universitetet, på Kemicentrum. Också här är klasserna mindre och det är aldrig långt till lärare eller rektor. 

NYHET! Mitt i centrala Uppsala, närmre bestämt på Kungsängsgatan 12, på gågatan endast 2 kvarter från stora torget och Uppsala Centralstation ligger Hvilan Gymnasium. Skolan är ny sedan 2021 och delar lokaler med Studieförbundet Vuxenskolan. En skola med nära till akademi och en härlig Hvilan-anda mitt i stan med närhet till caféer och andra gymnasieskolor.

NYHET! På Korsgatan 2 i Norrköping ligger Hvilan Gymnasium i härliga lokaler precis intill Strömmen och endast ett stenkast från Söder Tull. Skolan är ny sedan 2021 och även denna skola har den beryktade Hvilan-charmen! Här är kontaktvägarna mellan lärare och elev korta och samarbetet över programmen är gränsöverskridande. Och förresten - precis runt knuten finns såväl stadskärna och storstadspuls!

Kommer du långväga finns det även möjlighet att bo på internatet på vår skola i Kabbarp!


Våra program 

 • Naturvetenskapsprogrammet
  Inriktning: Naturvetenskap
  Inriktning: Naturvetenskap och samhälle
  Profil: Rymdvetenskap (endast Stockholm)
 • Samhällsvetenskapsprogrammet
  Inriktning: Beteendevetenskap
  Inriktning: Samhällsvetenskap
 • Ekonomiprogrammet
  Inriktning: Ekonomi
  Inriktning: Juridik

Här kan du se våra program!

 

YRKESGYMNASIUM MED INTERNAT I SKÅNE

I Kabbarp, mellan Lund och Malmö, ligger vår traditionsrika skola från 1868 i en genuint grön studiemiljö med odlingar, växthus och trädgårdar in på husknuten. Här kan du också bo på vårt hemtrevliga internat och bland annat plugga till trädgårdsmästare, anläggare och florist. Vi har även ett antal unika utbildningar, exempelvis inriktningen mot odling och gastronomi tillsammans med TV-kocken Tareq Taylor. Du hittar alla våra gröna yrkesprogram längre fram i den här katalogen. Vilket program du än väljer så möts du av kunniga och engagerade lärare.

– Man känner verkligen att lärarna gillar sitt jobb – de är så engagerade! säger en av många elevröster.

Internatet
Att bo på internat gör gymnasietiden till något extra. Här får du en hemtrevlig känsla med stor gemenskap, roliga aktiviteter och en meningsfull fritid. Läs mer om internat här!

Våra program och yrkesutgångar

 • Trädgårdsmästare, trädgårdsanläggare och trädgårdsdesigner
 • Djur
 • Odling och gastronomi
 • Vegansk Gastronomi
 • Restaurang och livsmedel
 • Grön Turism
 • Florist
 • Design och grön inredning
 • Bygg och anläggning

Här kan du se våra program!

 

Är du intresserad av våra skolor och program?
Känner du att du vill ändra ditt val och byta till Hvilan? Är du mitt i en termin? Oavsett är du välkommen att höra av dig direkt till oss. Det finns ströplatser kvar! Kontakta oss:

Kabbarp
Anita Hummerdal, Tf Rektor
E-post: anita.hummerdal@hvilanutbildning.se
Telefon: 073 - 988 95 10

Stockholm
Natasja Kanth, tf Rektor
E-post: natasja.kanth@hvilanutbildning.se

Maria Eriksson, biträdande rektor
E-post: maria.eriksson@hvilanutbildning.se
Telefon: 070 676 84 22

Lund
Anita Hummerdal, rektor
E-post: anita.hummerdal@hvilanutbildning.se
Telefon: 073 - 988 95 10

Mikael Wikman, biträdande rektor
E-post: mikael.wikman@hvilanutbildning.se

Uppsala / Norrköping
E-post: marknad@hvilanutbildning.se
Telefon: 040 - 46 37 00

_____________________________________________________________

Kolla med SYV på din skola
Om du är osäker på hur det går till för att gära ett omval, rekommenderar vi dig att kolla med SYV på din skola för att ändra din ansökan till gymnasiet. I vissa fall behöver du be SYV:en att läsa upp din ansökan så att ändringar i din ansökan kan göras.