Välkommen att se hur vi har det!

Öppet Hus

Välkommen till Öppet hus på Kabbarpsvägen 126 i Åkarp!

Nästa öppet Hus på skolan:
Torsdag 27 april 2017 kl. 17–19

Läs mer om våra gymnasieprogram här >>


Eller besök oss på gymnasiemässorna


FAQ
Hur mycket praktik har man?  Får man högskolebehörighet? Hur långa är skoldagarna?
Läs svaren på våra vanligaste frågor i pdf:en längre ner på sidan!

Eleverna berättar

”Jag har gått på ganska stora skolor förut. Här blir gemenskapen tajt på ett helt annat sätt. I början kom jag snabbt i kontakt med alla elever och lärare.” 
Samuel, elev på Hvilan

”Jag pluggar nog vidare på Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp, här intill. Mitt mål är att bli landskapsarkitekt.”
Frida, elev på Hvilan

”Jag kommer nog sakna närheten till naturen och livet här på skolan. Vi har så himla kul. Lärarna är grymma – de vet verkligen vad de pratar om. Att vi jobbar mycket praktiskt passar mig som inte vill sitta still för länge.”
Tova, elev på Hvilan


Livet på Hvilan Utbildning

Hvilans unika profil lockar elever från hela landet. En stor del av de studerande bor på skolans internat. Det gör att livet på skolan inte slutar när det ringer ut för dagen, oavsett om du bor här eller ej. 

Hvilans berömda atmosfär och starka gemenskap kommer du att känna direkt. Av tradition finns det en speciell närhet mellan eleverna, och mellan lärare och elever. Kanske för att så stor del av utbildningen är kreativ och praktisk. En del av den yrkesinriktade utbildningen sker ute på olika företag där du gör praktik. Närheten till naturen och en skön grön miljö är en annan självklar del av skolans kultur.

Skolan både ligger nära, och har nära kontakt med, Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i skånska Alnarp. Vårt naturvetenskapliga program erbjuder ett unikt samarbete med SLU och delar av utbildningen kommer att vara förlagd dit.

På Hvilan är det alltid något på gång. Du kan träna i skolans gym, bada bastu, träna boxning, gå olika kurser såsom havskajakspaddling, keramik och yoga. Skolans idrottsförening är mycket aktiv och arrangerar emellanåt större event. Hittills har de bestigit Kebnekaise och paddlat i norska fjordar.

Filmer om livet på Hvilan

FAQ

Läs svaren på de vanligaste frågor vi får på Öppet Hus.