Välkommen till Sveriges grönaste skola!

Sedan 1868

En gedigen skola med anor

Hvilan Utbildning är en anrik skola som utbildat i skånska Åkarp sedan 1868.

Skolan har en lång tradition av gröna utbildningar och genom vår nästan 150-åriga historia har vi alltid utbildat med god kvalitet. På Hvilan är kunskap och kompetens i fokus samtidigt som vi tycker att det är av yttersta vikt att våra elever trivs under sin studietid.

Idag är Hvilan Utbildning en av få skolor som är branschägda och ägs av GRO – Gröna näringens riksorganisation - som är en ideell organisation. Ägandet sker utan vinstutdelning och vinsten är istället välutbildade studerande. 

Det som utmärker oss är att vi äger alla våra hus och lokaler i skånska Kabbarp och därtill mark. Det innebär att vi har ett stort kapital och står stadigt även när konkurrensen ökar skolor emellan. Vi ser också ett ökat intresse för våra gymnasieutbildningar och våra yrkesvux- och yrkeshögskoleutbildningar har fortsatt ett mycket högt söktryck.

Nytt är att vi har blivit beviljade gymnasieutbildningar och startar en gymnasieskola på Kungsholmen i Stockholm. Där kan du studera i våra nya lokaler med en utsikt som sträcker sig över hela staden – från både klassrummen och takterassen. Det är lätt att ta sig till skolan med tunnelbanan och skolmaten är minst lika bra som på skolan i Skåne.

På gymnasieskolan i Skåne har flera av utbildningarna riksintag och elever från hela Sverige kan bo på vårt populära internat! Här kan du även läsa studieförberedande gymnasieutbildningar i skön, grön miljö.

Oavsett vilken skola du studerar på är kompetensnivån hög bland personalen, både vad gäller teoretiska kunskaper och yrkeserfarenhet inom de olika områdena. Tack vare Hvilan Utbildnings stora nätverk med företag kan vi erbjuda våra elever mentorskap under utbildningen.

Verkställande direktör är Elisabeth Broberg Lewén. I skolans styrelse sitter drivna företagare och representanter från universitet.