Sveriges grönaste gymnasium

Välkommen till oss!

Gymnasiet

Tänk dig att plugga i en grön och lummig miljö, nära stan men med ett annat studielugn. På en personlig skola med varm och öppen atmosfär. 

Om tre år

När du om drygt tre år sätter på dig studentmössan kan du ta steget från skoltrappan till universitetsstudierna eller – om du väljer ett yrkesinriktat program – gå direkt ut till en fantastisk arbetsmarknad.

Ny på skolan

Innan dess har du tre roliga år framför dig. Under tiden på skolan kommer du få massor av ny kunskap och vänner för livet. På Hvilan blir du betraktad som vuxen redan första dagen. Eleverna umgås av tradition mellan klasserna och över åldersgränserna. Redan under introduktionsveckan lär du snabbt känna skolans elever, lärare, lokaler och undervisning.

Livet på Hvilan

Hvilans unika profil lockar elever från hela landet. En stor del av de cirka 250 studerande bor på skolans internat. Det gör att livet på skolan inte slutar när skoldagen slutar. Även de som inte bor på internatet stannar gärna och är med på aktiviteter som skolan arrangerar.

Hvilans berömda atmosfär och starka gemenskap kommer du att känna direkt. Av tradition finns det en speciell närhet mellan både eleverna, och mellan lärare och elever. Du får vänner för livet och studerar i en skön grön miljö. Den härliga miljön och genuina stämningen främjar inlärningen. Det är många som väljer oss för att kunna nå längre i sina studier.

Det är alltid något på gång – även på fritiden. Du kan träna i skolans gym, bada bastu, träna boxning, gå olika kurser såsom havskajakspaddling, keramik och yoga. Skolans idrottsförening är mycket aktiv och arrangerar emellanåt större event. Hittills har de bestigit Kebnekaise och paddlat i norska fjordar.

Minuter från stan 

Skolans milsvida omgivningar är ett kapitel för sig – allt ifrån doften av blommande raps på våren, till höstfärgerna i den magnifika parken. Samtidigt befinner du dig bara några minuter från stadslivet i centrala Malmö eller Lund. Det är enkelt och går snabbt att ta sig till skolan med buss eller tåg.

Sveriges godaste skolmat!

Skolan är känd för sin fantastiska mat som lagas i vår egen restaurang av kockar. Bor du på internatet får du utöver lunchen både frukostbuffé, lagad middag på kvällen och kvällsfika. Kockarna använder nästan enbart ekologiska och närodlade grönsaker.

Som rektor på skolan hälsar jag dig varmt välkommen till en unik skola med en härlig atmosfär. Skolan håller kunskap högt, har härliga traditioner och en stor gemenskap. Lärarna som arbetar på skolan är skickliga med en mycket hög nöjdhet och goda resultat.

Jimmy Sjöstedt, rektor


På Hvilan Utbildning finns fem gymnasieutbildningar

Studieförberedande:

Yrkesförberedande:

Se alla våra gymnasieutbildningar här >>


Utbilda dig för både arbete och vidare studier

På Hvilan Utbildning har du möjlighet att kombinera yrkeskunskaper som möjliggör arbete direkt efter gymnasiet med att läsa naturvetenskapliga kurser som ger särskild behörighet för att söka vidare till högskolor och universitet. Vill du arbeta som landskapsingenjör, hortonom eller arbeta med hållbar samhällsutveckling med anledning av framtida klimatförändringar? Då kan du antingen studera Naturvetenskapliga programmet, eller Naturbruksprogrammet Trädgård med påkopplade naturvetenskapliga kurser som ger mycket goda förkunskaper.

Våra elever får en konkurrenskraftig utbildning som förbereder direkt för arbetsmarknaden, med andra ord får du lätt arbete efter skolan. Du får handfast praktisk undervisning och en gedigen teoretisk utbildning på en personlig skola med engagerade lärare.


För dig som inte är behörig: IMPRO och Yrkesintroduktion!

Om du inte är godkänd i engelska eller matematik kan du fortfarande söka till någon av våra tre inriktningar som IMPRO-elev. Då följer du det nationella programmet, men får extra undervisning i det ämne du saknar behörighet.

Om du av någon anledning saknar grundskolebehörighet har du på Hvilan Utbildning möjlighet att gå en Yrkesintroduktion. Yrkesintroduktion är också ett val för dig som är behörig, men snabbt vill komma ut i yrkeslivet. Om du väljer Yrkesintroduktion ser skolan till att du får de praktiska kunskaper som krävs för att bli anställningsbar. Anmäl dig direkt till skolan.

 

Ladda hem broschyren

Gymnasiebroschyr 2016 (pdf)